Nieuws

Dick Bruna parkeerborden Voorhout

Dick Bruna parkeerborden in Voorhout Recent plaatste GreenLight Company in opdracht van wooncorporatie Stek negen borden met illustraties van Dick Bruna bij parkeerplaatsen in de wijk Beukenrode in Voorhout. De borden moeten ervoor zorgen dat kinderen na school of buitenspelen hun woning gemakkelijker kunnen terugvinden. 

Dick Bruna parkeerborden Voorhout

{igallery 119}

Dick Bruna parkeerborden in Voorhout

Recent plaatste GreenLight Company in opdracht van wooncorporatie Stek negen borden met illustraties van Dick Bruna bij parkeerplaatsen in de wijk Beukenrode in Voorhout. De borden moeten ervoor zorgen dat kinderen na school of buitenspelen hun woning gemakkelijker kunnen terugvinden.

Kindvriendelijke wijk


De borden zijn bedacht door mevrouw Exel uit Voorhout die meedeed aan de prijsvraag die Stek uitschreef ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de corporatie. Het plan moet de wijk Beukenrode in Voorhout kindvriendelijker te maken. Omdat alle benodigde vergunningen binnen zijn, kan nu begonnen worden met de plaatsing van de borden.


Dick Bruna verkeerseducatie


De productie was in handen van GreenLight Company, dat ook het concept‘Leer in het Verkeer’ ontwikkelde. Dit verkeerseducatief lespakket voor de jongste verkeersdeelnemers tot 6 jaar was ook al gebaseerd op illustraties van Dick Bruna, met als onderdeel verkeersborden bij scholen.


Herkenningspunt


De verschillende afbeeldingen vormen herkenningspunten langs de wandelroutes zodat kinderen gemakkelijker hun huis kunnen terugvinden. Maar ook schoolouders die vriendjes van hun kinderen thuisbrengen kunnen eenvoudiger geïnstrueerd worden naar de juiste parkeerplaats. (‘Ik woon in de Beukenrode bij de parkeerplaats met het hondje.’) Een bijkomend positief aspect is dat de afbeeldingen het straatbeeld opfleuren.
 

Onthulling


Stek-bestuurder Hans Al en prijswinnares mevrouw Exel onthulden het eerste bord op de parkeerplaats bij de Openbare Basisschool De Achtbaan in de wijk. Stek had alle schoolkinderen van de Achtbaan en omwonenden uit de wijk uitgenodigd om bij de onthulling aanwezig te zijn.

Lees ook: ‘Leer in het verkeer’ met Dick Bruna


 

Terug naar overzicht nieuws >>>

 

Deel dit artikel