Nieuws

Scooter parkeren in Amsterdam: 11.500 euro

Wie in Amsterdam een eigen parkeerplek voor zijn of haar scooter wil, moet hier wat voor over hebben. Hoeveel? 11.500 euro om precies te zijn.

Dit prijskaartje hangt althans aan een eigen parkeerplek voor scooteraars in de ’populaire Helmersbuurt in Amsterdam-West’, waarmee woningcorporatie Stadgenoot adverteert op facebook. De ingang van de ondergrondse garage ligt aan de Eerste Constantijn Huygensstraat en is afgeschermd door hekken en deuren. Naast de 11.500 euro moeten geïnteresseerden ook nog eens 32 euro per maand overmaken aan de Vereniging van Eigenaren.

Marktconform

‘Een huis aan het Leidseplein is ook duurder dan een huis in Geuzenveld. Dit is marktconform, kwestie van vraag en aanbod’, verklaart Stadgenoot-woordvoerder Pim de Ruiter het lieve sommetje. Het scooterbezit is in een paar jaar geëxplodeerd in Amsterdam, waarmee de vraag naar parkeerruimte is toegenomen. De sociale woningbouwcorporatie biedt volgens De Ruiter duizenden scooterplekken door de hele stad aan. ‘De gemeente verplicht ons om onder flats parkeerruimte voor auto’s en motoren te realiseren. Niet iedere huurder maakt daarvan gebruik. Die plekken bieden we te koop aan.’

 

Verlichting

Het bedrag moet volgens de zegsman in één keer worden afgetikt. Voor de eigen huurders biedt Stadgenoot enige verlichting. In dat geval koop je een parkeerplaats vrij op naam, waarbij Stadgenoot de kosten van de overdrachtsbelasting betaalt. Toch is een parkeervak voor een scooter goedkoper dan voor een auto in dezelfde garage. Daar rekent Stadgenoot namelijk 52.500 euro voor.

Deel dit artikel