Nieuws

Jumbo in Deventer vergoedt naast parkeerkaartje ook pontkaartje

De Jumbo aan het Boreelplein in Deventer vergoedt al sinds 2007 het parkeerkaartje voor haar klanten. Bij besteding van 20 euro wordt het eerste uur vergoed en bij 40 euro de eerste twee uur. Een soortgelijke constructie wordt bij veel Jumbowinkels met een ‘betaald parkeren’-situatie toegepast. Ook veel andere supermarkten kennen deze constructie. Sinds enkele weken vergoedt de Jumbo aan het Boreelplein ook het kaartje voor de Stokvis-veerpont over de IJssel.

Jumbo Boreelplein besloot tot deze actie omdat ze merkten dat  veel klanten, bijvoorbeeld van de camping De Worp aan de overzijde van de IJssel, met de fiets naar de winkel kwamen. Zij kunnen de IJssel oversteken via een brug of met de veerpont. Door het kaartje van de veerpont te vergoeden hoeven klanten niet met hun boodschappen de brug over te fietsen.

De Stokvis-veerpont wordt door de gemeente Deventer al langer ingezet om de parkeerdruk in het centrum te ontlasten. De veerpont vaart heen en weer tussen de binnenstad en de wijk De Worp waaar ruime parkeervoorzieningen zijn.

Deel dit artikel