Nieuws

Parkeergarage Wijchen veilig ondanks scheuren

De parkeergarage bij station Wijchen is volledig veilig en gewoon te gebruiken. Dat is de uitkomst van onderzoek naar scheuren in het beton van de vloeren door adviesbureau ABT.

De parkeergarage, die eigendom is van de gemeente Wijchen, werd begin dit jaar geopend. De parkeergarage biedt plaats aan 220 auto’s, heeft 4 oplaadpunten voor elektrische auto’s en 5 parkeerplaatsen voor mindervaliden. 

 

De scheuren zijn ontstaan door lichte buiging van de nieuwe vloeren. Die buiging is een normaal verschijnsel bij nieuwe garages en levert geen gevaar op. Verder blijkt de gebruikte verflaag niet elastisch genoeg te zijn. Beide gebreken worden hersteld. Want hoewel de garage veilig is en gewoon gebruikt kan worden, ziet de garage er volgens de gemeente nu niet fraai uit. In opdracht van de gemeente is de reparatie inmiddels begonnen. Enige tijd terug zijn de scheuren gedicht met een bruinachtig middel. Dat is op dit moment goed te zien. De coating gaat binnenkort vervangen worden. Dat is nu nog niet gebeurd omdat de deskundigen eerst wilden weten of het ingebrachte middel het gewenste resultaat heeft. Volgens planning kan de parkeergarage in de week van 5 november een nieuwe coating krijgen.

 

De reparatie van de scheuren en het vervangen van de coating van het bovendek vindt plaats op kosten van uitvoerder BAM. Het kost de gemeente Wijchen geen geld. 

Deel dit artikel