Nieuws

Fiets moet parkeerprobleem station Barendrecht oplossen

Het parkeerdek bij het station Barendrecht is overvol en dit geeft ook parkeeroverlast in de omliggende wijken. Om deze parkeeroverlast te beperken moet het fietsgebruik flink worden bevorderd, komen er 50 extra parkeerplaatsen op het parkeerdek en heeft de gemeente per 1 juli een blauwe zone ingevoerd tegen langparkeerders in de wijken.

Het parkeerdek telt momenteel 384 parkeerplaatsen en dit betekent naar schatting een tekort  van 50 plaatsen. De gemeente startte daarom onlangs de campagne ‘Laat het fietsdier in je los’. Bij die gelegenheid gaf burgemeester Jan van Belzen het goede voorbeeld door op een hometrainer een fruitshake bij elkaar te fietsen.

 

De autoparkeerders op het parkeerdek zijn tijdens de start van de campagne gevraagd naar de beweegredenen om met de auto naar het station te komen. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente Barendrecht hopen zo zicht te krijgen op de barrières voor automobilisten om per bus, fiets of te voet naar het station te komen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de helft van de parkeerders op loop- of fietsafstand van het station woont.

 

Om autoparkeerders te laten ervaren hoe makkelijk het is om met de fiets naar het station te gaan, konden zij deze week gebruik maken van een E-bike. Na afloop werden zij gevraagd naar hun ervaringen. De E-bikes werden gratis ter beschikking gesteld door de Barendrechtse fietswinkel Peter Terlouw.

 

Sinds april kunnen reizigers hun fiets iedere 24 uur gratis en veilig stallen in de binnenstalling bij de Gebroken Meeldijk. Deze fietsenstalling wordt met camera’s bewaakt. Er is plaats voor ruim 300 fietsen. Via de fietstunnel staan reizigers snel op het perron.

 

 

 

Deel dit artikel