Nieuws

Haarlem maakt 135 parkeerautomaten 'slim'

Haarlem viert de 'slimme' parkeerautomaat. Op 4 september is de firma Scheidt&Bachmann, in opdracht van de gemeente Haarlem, begonnen met het vervangen van de oude parkeerautomaten in het centrum. Deze moderne meters wordt in een geheel nieuw jasje gestoken. Nog deze maand moeten alle 135 exemplaren die het centrum rijk is, zijn vervangen.

Bij deze slimme meters kan alleen nog maar met de pinpas of creditcard betaald worden, kentekenparkeren is daarbij verplicht. Ook worden de automaten elk voorzien van een zonnepaneel, waarmee ze in hun eigen energie voorzien.

 

De oude automaten waren toe aan vervanging, laat de gemeente weten, omdat er steeds vaker storingen plaatsvonden. Bovendien kon er alleen betaald worden met muntgeld: ouderwets, wat betreft de gemeente. Omdat de automaten er anders uitzien en anders functioneren dan hun voorgangers, stelt de gemeente op 6, 7 en 8 september een voorbeeldexemplaar beschikbaar in de publiekshal. Geïnteresseerden kunnen de automaat bekijken, uitproberen en om uitleg kunnen vragen.


Met munt- of briefgeld betalen blijft in Haarlem nog wel mogelijk, maar alleen in parkeergarages.

Deel dit artikel