Nieuws

Oorzaak storing gemeentelijke Bossche parkeerfaciliteiten nog niet bekend

Zolang de oorzaak van de automatenstoring in alle gemeentelijke parkeergarages en transferia van ’s-Hertogenbosch niet bekend is, wordt er nog geen schade verhaald op de automatenleverancier. De automaten die het afgelopen weekeind van vrijdag tot en met maandagmiddag haperden, leverden de gemeente een strop op van naar schatting bijna 70.000 euro.

De storing deed zich ondermeer voor in de gemeentelijke garages St.-Jan, Wolvenhoek en Sint Josephstraat. In deze garages is er normaal gesproken een uurtarief van 2,30 euro per uur. Ook bij de drie gemeentelijke transferia – De Vliert, Deutersestraat en Pettelaarpark – was het parkeren gratis. Daar zijn de kosten echter aanmerkelijk lager: 4 euro per dag inclusief een buskaartje voor 4 personen.

 

De storing deed zich alleen voor bij gemeentelijke garages en niet bij private garages. Volgens Carlo van der Borg, senior communicatieadviseur bij de gemeente ’s-Hertogenbosch, is het de eerste keer dat zich zo’n storing voordoet. Inmiddels wordt naarstig onderzocht waarom de apparatuur haperde. De omvang van de schade baseert Van der Borg op cijfers van het vorig jaar in hetzelfde weekeind. Hij weet nog niet of de schade op de automatenleverancier zal worden verhaald: “De oorzaak is nog niet bekend, daarom kan er ook nog niets verhaald worden.”  

Deel dit artikel