Nieuws

Hopperpoint: eerste volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem

In Eindhoven is het eerste Hopperpoint van Nederland in gebruik genomen. Hopperpoint is een innovatief en volledig geautomatiseerd fietsdeelsysteem. Na een registratie bij Hopperpoint kun je met de bijbehorende app op je mobiele telefoon eenvoudig een deelfiets ontgrendelen, lenen en betalen. De eerste locatie is in gebruik genomen door mobiliteitsgedeputeerde Christophe van der Maat, wethouder Jannie Visscher van gemeente Eindhoven en wethouder Mario Jacobs van gemeente Tilburg.

Hopperpoint is het eerste fietsdeelsysteem in zijn soort in Nederland. Een Hopper (deelfiets) wordt door gebruikers opgehaald en weggebracht bij een Hopperpoint naar keuze. Het is daarmee anders dan bijvoorbeeld OV-fiets, omdat het mogelijk is om de fiets zonder extra kosten op meerdere locaties terug te brengen. Hopperpoints komen beschikbaar op bedrijventerreinen, bij hotels en op A-locaties in de stad. Alle fietsen worden voorzien van gps-trackers, zodat ook duidelijk is waar de fietsen zich bevinden.

 

Provincie Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant investeert eenmalig in het deelfietssysteem, waarmee de fietsen en stallingen worden aangeschaft en de exploitatie kan starten. Hiermee wil de provincie een alternatief bieden voor de auto of het OV voor ritten in de stad. Het eerste Hopperpoint is in gebruik genomen bij hotel Van der Valk in Eindhoven. Later dit jaar volgen nog tien locaties in Tilburg en tien in Eindhoven.  Als de proef succesvol is, wordt het systeem mogelijk verder uitgebreid naar andere Nederlandse steden.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel