Nieuws

Elektrisch rijden op lokaal opgewekte energie

Allego en Vandebron gaan vanaf nu samenwerken om automobilisten met een elektrische auto te voorzien van lokaal opgewekte, schone energie. De twee Nederlandse bedrijven zetten hiermee een belangrijke stap naar 100 procent schone mobiliteit. Binnen de samenwerking zal Vandebron de schone stroom verzorgen en Allego het beheer, onderhoud en de ontwikkeling van de laadinfrastructuur om elektrische voertuigen op te laden.

De nieuwe samenwerking tussen Vandebron en Allego maakt elektrisch rijden schoner en laat e-rijders zien via welke lokale energiebronnen zij hun auto opladen. Zo wordt het mogelijk voor e-rijders om hun auto op te laden met groene stroom die in hun eigen regio is opgewekt.


Cyclus schone energie

Uit het KiM-rapport Mobiliteitsbalans 2013 blijkt dat Nederlanders gemiddeld 23 kilometers rijden (enkele reis) naar hun werk. Met een elektrische auto wordt de lokaal opgewekte stroom dan ook hoofdzakelijk lokaal gebruikt.  Allego en Vandebron zorgen hiermee voor een cyclus van lokaal opgewekte, schone energie die vervolgens wordt verbruikt voor lokaal gereden kilometers. Vandebron zal per direct elektriciteit leveren voor de laadpalen die Allego in Nederland heeft staan.


Gemeenten, bedrijven en locatiehouders kunnen er expliciet voor kiezen om groene stroom die in de regio beschikbaar is in te zetten voor lokaal schoon elektrisch vervoer. Zo worden ze nog beter ondersteund bij het behalen van hun duurzaamheidsdoelstellingen, zoals het verbeteren van de luchtkwaliteit.


Herkomst energie

Anja van Niersen, algemeen directeur Allegro: “De maatschappij wordt zich steeds meer bewust van de herkomst van de energie die zij verbruikt. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de opkomst van groene energieleveranciers, zoals Vandebron, maar ook in de toename van elektrisch vervoer. Door onze expertise te bundelen met Vandebron kunnen wij aan deze behoefte voldoen en werken we verder aan onze doelstelling om elektrisch vervoer emissievrij te maken.”


“We moeten naar een volledig transparante en duurzame energiemarkt. Daarom is het geweldig dat wanneer je je auto oplaadt, je ook kan zien waar de energie vandaan komt en dat die energie duurzaam is geproduceerd”, aldus Matthijs Guichelaar, oprichter van Vandebron.


Kijk voor meer informatie over Vandebron op:
www.vandebron.nl  en voor Allego op: www.allego.eu

 

 

 

Deel dit artikel