Nieuws

Parkeernieuws weekoverzicht: Rotterdam en Deurne

Wekelijks brengen wij lokaal parkeernieuws uit den lande. Deze week parkeerchaos in Rotterdam en nieuws over gratis parkeren in Deurne.

Ze zijn het zat, de bewoners van de Rotterdamse wijk Charlois. Dubbel parkeren, parkeren op een geel onderbroken streep of in het gras is aan de orde van de dag in de wijk. Maar betaald parkeren vinden de bewoners ook geen optie. "Ik vind het een aanfluiting om er nu mee te komen, omdat er niet is onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de parkeerdruk terug te brengen met simpel nadenken", zegt een van de wijkbewoners tegen RTV Rijnmond. De bewoners zien liever meer parkeerplaatsen en een betere handhaving.

Gratis parkeerochtenden

De gratis parkeerochtenden in het centrum van Deurne hebben niet tot een toename van winkelend publiek gezorgd. De gemeente had de hoop dat er meer mensen zouden komen door het gratis parkeren. De vraag is nu of de politiek er jaarlijks 240.000 euro voor over blijft hebben, zo schrijft het Eindhovens Dagblad. “Gelet op de resultaten is het de vraag of we het ons kunnen veroorloven. We geven in overweging om het geld op een andere manier in te zetten om onze doelen voor het centrum te behalen”, zo schrijft het college van burgemeester en wethouders. Empaction deed onderzoek naar de effecten van het gratis parkeren in het centrum van Deurne. De uitkomsten geven geen reden tot juichen. Uit de gegevens van Empaction blijkt wel een toename van de parkeerdruk. 

Deel dit artikel