Nieuws

Amsterdamse parkeergarage Boerenwetering bijna gereed

De bouw van de nieuwe parkeergarage Boerenwetering in Amsterdam-Zuid schiet op: de eerste contouren van de ‘parkeergarage in de gracht’ zijn inmiddels zichtbaar. Begin 2018 zal de garage in de Boerenweteringsgracht gereed zijn. Dit meldt Het Parool in een artikel op hun website.

De stalling voor auto’s strekt zich uit over twee verdiepingen van 30 meter lang en zo’n 260 meter breed. De onderste etage is inmiddels af, aan de bovenste etage wordt momenteel nog volop gewerkt.

Ruimte goed benutten

Stadsdeelbestuurder van Zuid Paul Slettenhaar laat aan het Parool weten dat de parkeergarage aan de Boerenwetering vooral is opgezet om het ‘blik weg te stoppen’. Slettenhaar stelt dat beschikbare ruimte schaars is in wat hij noemt de ‘overvolle Pijp’. De bestuurder van stadsdeel Zuid, is van mening dat de ruimte bovengronds beter kan worden benut als de auto’s ondergronds worden gestald. Zo zou deze oplossing volgens hem  zorgen voor bredere stoepen, meer groen en meer fietsenrekken en dragen auto’s niet bij aan een mooi, groen straatsbeeld. Daarbij zorgt het ervoor dat Zuid goed bereikbaar blijft. 

Deel dit artikel