Nieuws

Hoge parkeerkosten bron van ergernis onder automobilisten

Uit de Verkeersergernissenmonitor van EasyPark blijkt, dat 59 procent van de automobilisten zich ergert aan hoge parkeertarieven. Andre Wielaard van EasyPark Nederland en bestuurder van Vexpan, noemt dat opvallend.

In België ergert slecht 16 procent van de automobilisten zich aan hoge parkeertarieven, zegt hij. “In België, waar we de monitor ook uitvoeren, ergert men zich aanzienlijk meer aan verkeersopstoppingen en het zoeken naar een parkeerplek.”

 

Ruim acht op de tien mensen (82 procent) betalen regelmatig te veel voor parkeren, omdat ze vooraf nog niet weten hoelang ze geparkeerd blijven staan. “Tegelijkertijd maakt 69 procent van de respondenten geen gebruik van een parkeerapp”, vertelt Wielaard.


“Doordat veel mensen de parkeertarieven te hoog vinden, verwachten we een verdere stijging in het aantal app-gebruikers. Zolang mensen het gevoel blijven hebben te veel te betalen voor parkeren, lijkt betalen per minuut de beste mogelijkheid om de onvrede over parkeertarieven te reduceren”, besluit hij.

Deel dit artikel