Nieuws

Sloop en nieuwbouw op Eindhoven Airport

Parkeergarage P1 op Eindhoven Airport wordt volledig gesloopt en opnieuw gebouwd. De nieuwe garage wordt naar verwachting in juni 2019 opgeleverd.

Sloop en nieuwsbouw was de meest realistische optie, laat bouwbedrijf BAM weten. Hierover heeft het bouwbedrijf overleg gevoerd met de gemeente Eindhoven. BAM begint op 2 januari 2018 met de sloopwerkzaamheden, naar verwachting begint de nieuwbouw in april.

Bereikbaarheid

Na de sloopwerkzaamheden, die drie maanden duren, kan de veiligheidszone worden opgeheven. Begin april is de Luchthavenweg dus weer normaal toegankelijk en kan het tijdelijke parkeerterrein P1 in gebruik kan worden genomen, zoals het eerder was gedurende de bouwperiode van de parkeergarage. De bereikbaarheid van het bedrijventerrein Eindhoven Airport en de luchthaven normaliseren dan.

Plan van aanpak

De aankomende maanden wordt een plan van aanpak opgesteld voor de nieuwbouw. Dat wordt gerealiseerd in lijn met het bestaande ontwerp, waarbij vanzelfsprekend extra aandacht zal worden besteed aan de constructieve veiligheid. 


De partijen zijn overigens nog in overleg over de aansprakelijkheidsvraag.


Lees ook: Bouwbedrijf overweegt herbouw parkeergarage Eindhoven Airport

Deel dit artikel