Nieuws

'Wij willen de innovatiegolf in de parkeerwereld leiden'

De parkeerapp EasyPark gaat zijn diensten uitbreiden naar België, zo werd bekend op 7 maart. Ook is de 'Find & Park'-feature, die op 19 maart in Rotterdam wordt gelanceerd, genomineerd voor de Intertraffic Awards. "We willen de drijvende kracht zijn achter de volgende innovatiegolf in de parkeerwereld", vertelt André Wielaard, Country Manager van EasyPark in Nederland en België.

De parkeerdienst is inmiddels in meer dan 700 steden in 12 Europese landen actief, waaronder in Duitsland, Nederland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje. In België wordt de app eerst in enkele steden uitgerold, zoals Dendermonde, Lier, Turnhout, Verviers, Boom, Torhout en Zottegem. Later volgt geleidelijke uitbreiding naar de rest van het land, inclusief Brussel.

 

“Het is ons doel om heel West-Europa te dekken”, vertelt Wielaard. Binnen West-Europa is de dienst alleen nog niet actief in Zwitserland, Portugal en Groot-Brittannië. “Dat willen we wel, maar dat zijn plannen voor lange termijn”, vertelt Wielaard. Nog geen jaar geleden, tijdens het EPA Congres in Rotterdam in september, startte de innovatieve parkeerapp in Nederland.

 

Lees meer: Innovatieve parkeerapp actief in Nederland

Find & Park

Eén van die innovaties is de Find & Park-functie, die onlangs in Scandinavië werd gelanceerd. “Die feature is uniek in de parkeerwereld”, zegt hij.

 

 

De Find & Park-functie is genomineerd voor de Intertraffic Awards, van 20 tot en met 23 maart in RAI Amsterdam. De feature wordt op 19 maart in Nederland gelanceerd in Rotterdam.

 

Lees ook: Dit zijn 15 genomineerden voor de Intertraffic Amsterdam Innovation Award (Verkeerskunde)

 

Deel dit artikel