Nieuws

Gemeente Amsterdam gaat bereikbaarheid van P+R bij metrostation Noord verbeteren

De gemeente Amsterdam gaat via een aantal maatregelen zorgen dat het P+R-terrein bij metrostation Noord beter bereikbaar wordt. De afgelopen periode was het door bouwwerkzaamheden aan de geluidsschermen bij de A10-Noord alleen op een gevaarlijke manier te bereiken.

De gevaarlijke situatie werd veroorzaakt door het feit dat de aannemer die met de bouwwerkzaamheden aan de geluidsschermen bezig was de toerit naar het P+R-terrein Noord had afgezet met paaltjes. Automobilisten konden de toerit alleen bereiken door gevaarlijk tussen de paaltjes door te slalommen. De gemeente heeft de aannemer aangesproken op zijn fout en deze heeft aangegeven dat ze zo snel mogelijk de schermen vanaf de achterkant gaan plaatsen.

 

Een ander vreemd fenomeen bij de toerit is dat deze alleen via een doorgetrokken streep is te bereiken. De gemeente wil de bereikbaarheid van P+R Noord nu verbeteren door een gele streep aan te brengen en extra borden die aangeven hoe de automobilist op het terrein kan komen.

 

Het P+R-terrein Noord werd op 22 juli geopend, tegelijk met de opening van de Noord-Zuidlijn. NH-Nieuws maakt een filmpje over de gevaarlijke situatie van de afgelopen weken.

Deel dit artikel