Nieuws

Herstelwerkzaamheden aan garage 't Lammetje in Purmerend

De gemeente Purmerend start vanaf 8 oktober met herstelwerkzaamheden aan garage ’t Lammetje in Purmerend. Daarvoor worden de bovenste twee verdiepingen met elk 70 parkeerplaatsen afgesloten. De 70 parkeerplekken op de begane grond blijven wel beschikbaar. De werkzaamheden duren ongeveer een week.

Sinds maandag 17 september 2018 is de bovenste verdieping van ’t Lammetje afgesloten, toen bleek dat er te veel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten naar die verdieping. De afgelopen twee weken heeft een grondige inspectie plaatsgevonden naar de bouwkundige staat van ’t Lammetje. Hieruit blijkt dat ’t Lammetje in haar huidige opzet aan het einde van haar levensduur is gekomen. Toch worden enkele herstelwerkzaamheden uitgevoerd die ervoor moeten zorgen dat de garage in ieder geval de komende maanden weer volledig gebruikt kan worden, ook met het oog op de feestdagen.

Tijdelijke maatregel

De parkeergarage is in 2009 neergezet, in eerste instantie voor een periode van vijf jaar. De aanhoudende parkeerdruk in de binnenstad heeft ertoe geleid dat de garage langer in gebruik bleef. De gemeente wil zo veel mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van inwoners, maar dat mag niet gaan ten koste van de veiligheid. De komende maanden worden met de raad mogelijkheden verkend voor een meer structurele parkeeroplossing voor de binnenstad. Tijdens de werkzaamheden blijven de parkeergarages Claxonate en Eggert beschikbaar. Auto’s kunnen bovendien terecht op het parkeerterrein tegenover het stadhuis.

Deel dit artikel