Nieuws

Q-Park wordt exploitant van parkeergarage 'Blok van Gendt' in Venlo

Q-Park wordt de exploitant van parkeergarage ‘Blok van Gendt’ in Venlo. De bouw van de garage aan de Noord Buitensingel start naar verwachting nog dit jaar en de oplevering zal in 2020 plaatsvinden. De garage krijgt zo’n 200 parkeerplaatsen.

Volgens Fred Wilkes, directeur Business Development van Q-Park, sluit de nieuwe parkeergarage  naadloos aan bij de samenwerking die Q-Park reeds met de gemeente heeft om het centrum van Venlo goed bereikbaar te houden. Vorig jaar nam Q-Park drie parkeergarages van de gemeente over. Met deze nieuwbouwlocatie erbij biedt Q-Park straks zes locaties aan in de historische stad aan de Maas.

 

De parkeergarage wordt direct verbonden met de nieuwe ‘Versmarkt, Eetplein, Restaurant Beej Benders’, wat de gastvrije ervaring voor de bezoekers aan de stad verder vergroot. Daarnaast biedt de nieuwe locatie een oplossing voor de op te heffen parkeerplaatsen aan de Lage Loswal. In het hele project staat de parkeerbehoefte van inwoners en bezoekers voorop, aldus Wilkes.

 

Het contract voor ontwikkeling, realisatie en exploitatie werd door de gemeente Venlo, na een aanbestedingstraject, gegund aan een consortium. Holland Immo Group is verantwoordelijk voor de financiering, Continental Car Parks neemt de ontwikkeling en bouw voor  haar rekening, Kern Architecten tekent voor het ontwerp en Q-Park neemt de exploitatie op zich.

 

Samen met alle betrokken partijen en de gemeente is in het voortraject intensief overleg gevoerd over optimalisering van de verkeersstromen, bereikbaarheid en inpassing van dit project. Door de parkeergarage energiezuinig te ontwikkelen en bouwmaterialen toe te passen die grotendeels opnieuw te gebruiken zijn, wordt een circulaire parkeergarage gerealiseerd die past bij de duurzame principes van de gemeente Venlo.

Deel dit artikel