Nieuws

Verduurzaming parkeergarage UZ Brussel

APCOA Belgium en Continental Car Parks hebben overeenstemming bereikt over de uitbreiding en verduurzaming van de parkeergarage van het Universitair Ziekenhuis in Brussel. De uitbreiding van P1 zorgt voor 400 extra parkeerplaatsen en een geïntegreerde fietsenstalling van ongeveer 900 vierkante meter.

De huidige modulaire parkeergarage krijgt twee extra parkeerlagen voor auto’s door een uitbreiding in de breedte. Slimme inzet van het hoogteverschil van het terrein maakt het mogelijk een extra verdieping toe te voegen. Deze biedt straks plaats aan een fietsenstalling. Continental Car Parks maakte het ontwerp van de vernieuwde parkeergarage met Noord Architecten uit Hoogstraten (BE).

Groene garage

Het dak van de parkeergarage wordt geschikt voor het toepassen van zonnepanelen. Daardoor kan de parkeergarage straks bijna energieneutraal functioneren. De bestaande gevel wordt aangepast zodat deze perfect aansluit op het gedeelte van de uitbreiding. Oud en nieuw vormen straks een eenheid. De gehele parkeergarage krijgt een eigentijdse en duurzame groengevel.

Parkeergarage die meegroeit

De uitbreiding is de derde bouwopdracht die Continental Car Parks realiseert voor APCOA Belgium en het Universitair Ziekenhuis in Brussel. Door enorme groei van het ziekenhuis realiseerde Continental Car Parks in 2008 de eerste laag van het modulaire parkeerdek. De totale capaciteit bestond toen uit 200 parkeerplaatsen op het parkeerdek en 450 plaatsen op maaiveld. Met het oog op groei in de toekomst werd de parkeervoorziening uitbreidingsgeschikt gemaakt. Het modulaire parkeersysteem waarmee Continental Car Parks deze parkeergarage bouwde maakt dit mogelijk. Hiermee is een parkeergarage aan te passen naar ontwikkelingen in de toekomst. In 2015 werd het parkeerdek uitgebreid met een extra verdieping. En nu wordt wederom vanwege groei een verdubbeling van het aantal parkeervloeren gerealiseerd.

Deel dit artikel