Nieuws

Afbouw ondergrondse verbinding ziekenhuis en parkeergarage Enschede

Momenteel wordt in Enschede gewerkt aan de afbouw van de ondergrondse verbinding tussen het nieuwe ziekenhuis van Medisch Spectrum Twente (MST) en de Van Heekgarage. Het is de bedoeling dat in november wordt proefgedraaid, zodat alles gereed is voor de opening van het nieuwe ziekenhuis in januari 2016.

In de gangzone (niveau -2 van de Van Heekgarage) zijn de rolpaden inmiddels geïnstalleerd. Ook is er een lichtkunstwerk van Claudia Wissman geplaatst in de portalen. Wanneer de portalen in de verbindingstunnel zijn aangebracht, kunnen ook hier rolpaden (tapis roulant) worden geïnstalleerd. Deze ondergrondse werkzaamheden maken deel uit van de aanpassingen van het Koningsplein.

 

Twee minuten

Het is de bedoeling dat bezoekers met het roltrottoir in twee minuten van de parkeergarage bij de hoofdingang van het nieuwe MST-ziekenhuis kunnen komen. Vanaf volgend jaar moeten bezoekers doordeweeks dan ook parkeren in de Van Heekgarage.

 

De Van Heekgarage heeft 1650 parkeerplaatsen en is daarmee de grootste ondergrondse binnenstedelijke parkeergarage van Nederland. De garage is in 2003 opgeleverd door Dura Vermeer, Trebbe en Te Pas. Atelier PRO architekten heeft de Van Heekgarage ontworpen en is nu ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de ondergrondse verbinding.

 

Bron: koningsplein-enschede.nl

Deel dit artikel