Nieuws

Vanaf 2019 elke zondagmiddag betaald parkeren in binnenstad Deventer

Vanaf 1 januari 2019 moeten bezoekers aan de binnenstad van Deventer elke zondagmiddag betalen voor parkeren. Het voorstel volgt enkele maanden nadat Deventer het winkelen op zondag vrij heeft gegeven. Dat leidde ertoe dat naast de 16 koopzondagen winkeliers vanaf 16 mei hun winkels elke zondag open mogen doen.

De gemeente verwacht, zo staat te lezen in het voorstel, dat het invoeren van betaald parkeren in de binnenstad Deventer elke koopzondag jaarlijks 50.000 euro extra inkomsten oplevert. Aanvankelijk wilde de gemeente de tarieven voor kort parkeren en parkeren in de garages tien procent verhogen. Dit plan, dat jaarlijks 85.000 euro zou opleveren, is nu van tafel. Binnenstadsmanager Peter Brouwer laat in De Stentor weten “niet blij te zijn” met de nieuwe maatregel, maar het alternatief – de enorme tariefstijging – “minder slecht” te vinden.

 

De tarieven voor abonnementen, jaarkaarten en vergunningen stijgen overigens wel: met 2,9 procent, het prijsindexcijfer.

 

De gemeente voert vanaf 2019 betaald parkeren in op de karakteristieke laan op de Worp. Dat hangt samen met de komst van 200 gratis parkeerplekken op parkeerterrein Melksterweide naast die laan richting IJsselhotel. De gemeente wil dat die beeldbepalende laan zoveel mogelijk autovrij blijft. Parkeren in deze avenue laan kost daarom vanaf de openstelling van parkeerterrein Melksterweide geld: 1 euro per dag.

 

De gemeente wil in 2019 nieuwe keuzes maken. Daarbij wordt gekeken naar de effecten van de nu genomen maatregelen. Voor een overzicht van de huidige tarieven klik hier.

 

 

Deel dit artikel