Nieuws

LeasePlan en Allego lanceren nieuwe woon-werk laadservice

LeasePlan (speler op het gebied van Car-as-a-Service) en Allego (aanbieder van laadoplossingen) gaan samenwerken om klanten van LeasePlan die in elektrische voertuigen rijden (e-rijders) zowel thuis als op het werk toegang te geven tot eigen laadpunten. Hierdoor zal de transitie naar emissievrije mobiliteit worden versneld. De laadpunten zijn geschikt voor alle EV’s, gebruiken load-balancing en de stroomkosten worden automatisch verrekend.

Als onderdeel van de overeenkomst krijgen e-rijders van LeasePlan tevens een laadpas die bij ruim 65.000 laadpunten in heel Europa te gebruiken is. Dit zal helpen om e-rijders af te helpen van hun ‘range anxiety’ oftewel lege accu angst – een van de belangrijkste obstakels voor de emissievrije mobiliteitsrevolutie.

Service

De service zal aanvankelijk worden uitgerold in België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal en Zweden. Harold Langenberg, Hoofd Strategie & Communicatie bij Allego, legt uit waarom juist voor deze landen is gekozen: “In samenwerking met LeasePlan is gekeken welke landen qua infrastructuur hiervoor het meest geschikt waren. Natuurlijk kunnen landen in de toekomst hierbij aansluiten.”

 

Allego installeert laadpunten bij de rijder thuis en op het werk, en zorgt eveneens voor het lopende beheer en onderhoud ervan. Klanten van LeasePlan krijgen tevens toegang tot het EV Cloud Services Platform van Allego, waarop facturering, monitoring en analytische diensten worden aangeboden.

Samenwerking

Tex Gunning, CEO LeasePlan, licht de samenwerking toe: “Overstappen op elektrisch is een van de eenvoudigste dingen die we met z’n allen kunnen doen om klimaatverandering aan te pakken. Dankzij onze samenwerking met Allego kunnen we onze klanten naast elektrische auto’s nu ook een all-round EV-oplossing aanbieden voor een probleemloze omschakeling naar elektrische mobiliteit. Dit kan met één pennenstreek.”

 

Anja van Niersen, CEO Allego, is trots op de partnerschap met LeasePlan. “Dankzij onze nieuwe samenwerking kan LeasePlan zijn klanten branded laadoplossingen aanbieden. Daarnaast krijgen hun e-rijders toegang tot meer dan 65.000 laadstations in heel Europa. Voortaan hebben e-rijders van LeasePlan nog maar één laadpas nodig om echte grensoverschrijdende mobiliteit te kunnen ervaren.”

 

LeasePlan is een oprichtingspartner van EV100, een wereldwijd bedrijfsinitiatief dat als doel heeft om het invoeren van elektrische voertuigen en de hiervoor benodigde infrastructuur te versnellen. Het initiatief werd opgestart door The Climate Group naar aanleiding van de Algemene Vergadering van de VN in september 2017. EV100 is het enige initiatief in zijn soort dat wereldwijd bedrijven aanmoedigt om over te schakelen op elektrisch rijden. De leden verbinden zich ertoe tegen 2030 hun benzine- en dieselwagens te vervangen door elektrische voertuigen.

 

 

Deel dit artikel