Nieuws

Metropolegarage Almere afgesloten vanwege betonscheuren

Nadat er maandagmiddag op meerdere verdiepingen scheuren werden ontdekt in het beton van pilaren is de Metropolegarage in Almere Stad maandagavond per direct uit voorzorg afgesloten. Vandaag is begonnen met het stutten.

De parkeergarage heeft 414 plaatsen. Auto-eigenaren die hun voertuig in de parkeergarage hebben gezet, mogen deze vooralsnog niet ophalen. Als mensen daardoor gebruik moeten maken van een taxi kunnen ze deze kosten declareren bij de gemeente, zo verklaarde wethouder Jan Hoek bij Omroep Flevoland.

 

Bij een inspectie van een bouwkundig constructeur bleek dat er op meerdere verdiepingen betonscheuren waren. Volgens de gemeente gaat het om verse scheuren. De oorzaak ervan is vooralsnog onbekend.

 

De gemeente brengt personen met een abonnement voor de Metropoolgarage op de hoogte. Zij kunnen tijdelijk in de Regisseurgarage parkeren.

 

Andere mensen die momenteel hun auto in de garage hebben staan, kunnen contact opnemen met de parkeerservice via 036-5343202. Zij noteren de gegevens, zodat de mensen bericht krijgt als de parkeergarage weer geopend is. De gemeente verzoekt automobilisten die het centrum willen bezoeken voorlopig voor een andere garage te kiezen. Na het stutten kan het onderzoek naar de oorzaak beginnen, de automobilisten mogen dan ook hun auto ophalen.

 

Het beheer van de Metropolegarage wordt verzorgd door P1. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Almere.

Deel dit artikel