Nieuws

Fietsenrek in vorm van auto vervangt autoparkeerplaats

De gemeente Amersfoort heeft in de winkelstraat De Kamp bij wijze van proef ter hoogte van nummer 52 een parkeerplaats vervangen door een fietsenrek in de vorm van een auto.

Met de proef, die vooralsnog twee maanden zal duren, wil de gemeente onderzoeken of meer ruimte voor fietsparkeren kan bijdragen aan een aantrekkelijkere straat. Het fietsenrek biedt ruimte aan ongeveer tien fietsen en is een volgende stap in het autoluw maken van de binnenstad. Daarnaast wil de gemeente drie vliegen in één klap slaan: dat voetgangers meer ruimte krijgen, dat fietsers hun fiets makkelijk kwijt kunnen én dat er een mooier straatbeeld wordt gerealiseerd.

 

Tijdens de proef onderzoekt de gemeente door middel van een korte, anonieme vragenlijst hoe en door wie het rek wordt gebruikt en of wordt ervaren dat er meer ruimte voor voetgangers is. Afhankelijk van de uitkomst van de proef wordt bepaald wat de volgende stap gaat zijn. Als het bevalt, blijft het rode rek op zijn plaats. Zo niet, dan kijkt de gemeente verder naar andere opties.

 

De eerste reacties op de Facebook-pagina van de gemeente Amersfoort zijn positief. Wel vinden veel mensen dat ook winkeliers aanmerkelijk kunnen bijdragen aan het meer ruimte bieden aan voetgangers in de winkelstraat door minder spullen zoals reclameborden uit te stallen.

Deel dit artikel