Nieuws

Metropolegarage Almere voorlopig dicht

De Metropolegarage Almere blijft voorlopig dicht. De garage werd maandagavond uit voorzorg afgesloten, nadat maandagmiddag op meerdere verdiepingen scheuren werden ontdekt in het beton van de pilaren.

De scheuren werden maandagmiddag ontdekt door medewerkers van BetonRestore, die daarop meteen de gemeente waarschuwden. Het bedrijf was bezig met herstelwerkzaamheden naar aanleiding van een autobrand van enkele maanden geleden. Ben van der Wiel, uitvoerder bij BetonRestore, benadrukt dat er geen verband is tussen de betonscheuren en de autobrand.

 

Medewerkers van BetonRestore hebben dinsdag 14 stempels op de hellingbanen gezet, die elk 20 ton kunnen dragen. Daardoor was het dinsdagavond veilig voor auto-eigenaren die hun auto nog in de parkeergarage hadden staan om hun auto op te halen.  

 

Vandaag en morgen vindt er een bouwkundige inspectie plaats. Daarna wordt gekeken welke reparaties moeten worden uitgevoerd. Totdat de reparatie is afgerond en de bouwkundige inspectie heeft aangegeven dat de garage veilig is, blijft de garage gesloten.

 

De gemeente verzoekt automobilisten die het centrum willen bezoeken voorlopig voor een andere garage te kiezen.

 

Deel dit artikel