Nieuws

Warme zomer funest voor parkeerinkomsten Assen

De warme zomer heeft Assen dit jaar een forse strop opgeleverd. De gemeente moet namelijk een half miljoen euro bijleggen op de parkeerexploitatie omdat de garages leger bleven dan verwacht. Volgens woordvoerder Martin de Bruin komt dit doordat veel meer mensen de fiets in plaats van de auto namen.

De Bruin wijst erop dat de trend van dalend gebruik van de parkeergarages zich al langer voordoet in de Drentse hoofdstad. “Door de omvang van deze daling werden we echter verrast.” Goed nieuws is dat het bezoek aan de binnenstad niet minder is geworden, integendeel. Zowel politiek als ondernemers hebben het idee dat het drukker is geworden.

 

Het verlies van een half miljoen euro komt op een ongelegen moment omdat de gemeente in overleg is met de middenstand en de bewoners om te komen tot een nieuw parkeerbeleid. Eerste insteek is om het parkeren in de avonduren en op zondag weer gratis te maken. Daarvoor is in de begroting 300.000 euro vrij gemaakt. Momenteel kent Assen een aantal koopzondagen, maar moet ook op niet-koopzondagen betaald worden voor parkeren.

 

Veel garageparkeerders vinden met name het tarief in de eerste twee uur – 50 cent per 14 minuten – aan de hoge kant. Pleister op de wonde is het dagtarief van 6 euro dat echter alleen geldt voor aaneengesloten uren. Voor de weekenden en de avond geldt een ander tarief.

 

De gemeente Assen verwacht het voorjaar 2019 knopen door te hakken wat betreft het nieuwe parkeerbeleid.

 

Alle informatie over parkeertarieven in Assen vindt u hier.

.

 

 

Deel dit artikel