Nieuws

Amsterdam maakt parkeergarages beter vindbaar

De parkeergarages in Amsterdam moeten beter vindbaar worden. Om dat te bereiken gaat Amsterdam tot en met maart 2019 78 dynamische borden met 160 displays, 180 statische borden en 60 nieuwe masten op 260 verschillende locaties plaatsen in het centrumgebied op, rond en binnen de S100.

Voor de werkzaamheden zijn  twee redenen. Ten eerste zijn een aantal doorgaande routes gewijzigd. Ten tweede zoeken automobilisten nu te vaak naar parkeergarages waar helemaal geen plek is.

 

Er komen zes verschillende parkeerroutes met groepen garages. Deze garages kunnen een alternatief voor elkaar zijn en hetzelfde gebied bedienen qua aanrijroutes en bestemmingen. Binnen de parkeerroutes worden automobilisten naar parkeerlocaties dicht bij hun bestemming begeleid. De nieuwe borden geven actuele informatie over de beschikbare parkeerplekken.

 

Dus stel: u wilt het Rijksmuseum bezoeken en u wilt parkeren in de parkeergarage Museumplein. U kunt dan de route Museumkwartier volgen. Binnen deze route worden ook alternatieve parkeergarages met vrije plekken aangeboden. Als de parkeergarage Museumplein vol zit, wordt u verwezen naar de parkeergarage Byzantium, die ongeveer even ver van het Rijksmuseum ligt.

 

De parkeerroutes zijn:

  • Oostelijk havengebied
  • Burgwallen
  • Muntplein
  • Museumkwartier
  • Jordaan
  • Centraal station

 

Op www.amsterdam.nl/parkeerverwijzing vindt u een plattegrond van alle parkeerroutes. 

 

Deel dit artikel