Nieuws

Fietsenstalling station Harderwijk krijgt teveel brommers en scooters

De gemeente Harderwijk is op zoek naar extra capaciteit voor scooters en brommers bij het NS-station. Veel scooters en brommers maken nu gebruik van de bewaakte fietsenstalling, maar daar is het aantal plekken teruggeschroefd naar tien tot twaalf.

Het nieuwe NS-station werd in 2016 geopend. Tegelijkertijd werd een bewaakte fietsenstalling voor 1600 rijwielen aan de noordzijde geopend en kwamen er nog eens bijna 700 fietsklemmen aan de zuidzijde. Met een OV-chipkaart kan de fiets hier 24 uur gratis worden gestald. Door het 24 uur gratis werden er echter ook steeds meer brommers en scooters gestald in de bewaakte fietsenstalling. Een ontwikkeling waar de gemeente niet blij mee was, omdat ze per brommer of scooter vier fietsparkeerplaatsen in beslag nemen. Bovendien is er voor brommers een aparte afzuiging nodig.

 

De gemeente heeft nu het aantal plekken voor brommers en scooters teruggeschroefd naar tien tot twaalf. Is dat aantal bereikt dan staat er een bord dat scooters verwijst naar de onbewaakte buitenstalling zuidzijde. Ook daar is de beschikbare ruimte echter te klein. De gemeente Harderwijk gaat nu kijken of de ruimte kan worden uitgebreid.


Bron: De Stentor.

Deel dit artikel