Nieuws

Gratis parkeren in Papendrecht laat nog even op zich wachten

Gratis parkeren in het centrum van Papendrecht wordt uitgesteld tot 2018. Lokale ondernemers die voor de parkeerkosten zouden opdraaien, krijgen de financiering daarvoor niet op tijd rond.

De gemeente Papendrecht en haar ondernemers uit het centrum willen gratis parkeren voor bezoekers van winkelcentrum De Meent mogelijk maken, schrijft Papendrecht.net. De ondernemers betalen de parkeerkosten daarvoor aan de gemeente.


Zoals het er nu uitziet, wordt het gratis parkeren op zijn vroegst vanaf begin 2018 gerealiseerd. Een deel van de ondernemers is nog niet in staat is de benodigde financiële bijdrage te leveren. “Iedereen ziet het belang van gratis parkeren, maar het vraagt veel overleg met alle partijen om dit mogelijk te maken”, aldus wethouder Marco Hoogland.

Meer winkelbezoek

De betrokken partijen zijn ervan overtuigd dat gratis parkeren voor de consument leidt tot een toename van het aantal bezoekers. Dit draagt volgens de gemeente bij aan de levendigheid van de stad en heeft een gunstig effect op de omzet van winkels en horeca.  “Wel is het uiteraard jammer dat het op dit moment toch nog niet haalbaar blijkt, want het niet laten ingaan van gratis parkeren rondom de feestdagen is echt een gemiste kans”, stelt wethouder Hoogland.


Met het gratis parkeren kunnen de bezoekers drie uur gratis parkeren. Vanaf het vierde uur wordt het huidige tarief van 40 eurocent per uur gehanteerd. De blauwe zone zoals die er nu is, blijft ongewijzigd.

Deel dit artikel