Nieuws

Campagne #Fietsheld in binnenstad Groningen op herhaling

De komende twee weken krijgt de campagne die het beter fietsparkeren in de binnenstad van Groningen wil stimuleren een vervolg. De aandacht van de campagne, die in december 2017 ook plaatsvond, richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: de #fietshelden.

De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!

Aantrekkelijk stadsbeeld

Goed fietsparkeren in de binnenstad komt de toegankelijkheid, de veiligheid en een aantrekkelijk stadsbeeld ten goede. De meeste fietsers parkeren hun fiets op de juiste manier, maar er zijn nog teveel fietsers die hun fiets slordig en fout parkeren. Gedragsverandering is, afgezien van extra parkeerplekken, een belangrijk onderdeel van de oplossing om de overlast te verminderen.

Goudkleurig zadelhoesje

Op verschillende drukke plekken wordt in de komende twee weken (op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag) aangegeven wat het verschil is tussen goed en fout parkeren. Dat gebeurt met grote infoborden, markeringsstrepen en de inzet van fietsstewards. De interactieve website www.fietsheld.nl – het broertje van www.fietsaso.nl – maakt deel uit van de campagne. #Fietshelden die het goed doen, krijgen een goudkleurig zadelhoesje dat fietsers keer op keer herinnert aan hun goede gedrag.  

Fietswrakken

Tijdens de campagne worden extra veel fietswrakken opgeruimd en weesfietsen gelabeld, zodat er op trottoirs extra fietsparkeerruimte ontstaat. Ook komt er een tijdelijke pop up-fietsenstalling op de plek waar eerst auto’s stonden geparkeerd, allereerst bij de Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep.

Stallingen

De gemeente verkent ondertussen de mogelijkheden van grootschalige (inpandige of ondergrondse) stallingen op strategische plekken. Zo gaat de gemeente Groningen onderzoeken of er een fietsenstalling onder de Vismarkt in Groningen kan komen. Het stadsbestuur denkt zo'n 2.000 fietsen te kunnen stallen onder de markt in het centrum van de stad.

 

Klik hier voor fietsenstallingen in de binnenstad.

 

 

Deel dit artikel