Nieuws

Veenendaal plaatst extra camera's bij parkeergarage

De gemeente Veenendaal gaat extra camera’s plaatsen bij parkeergarage Arie van Hensbergen. Dit gebeurt na klachten van de SP dat mensen onnodig teveel zouden betalen. In de parkeergarage zit geen beheerder.

De garage dankt zijn naam aan de in 2005 overleden Arie van Hensbergen, die op het toen nog braakliggende terrein mensen begeleidde naar een parkeerplek. Het kleingeld dat hij daarvoor kreeg, besteedde hij aan goede doelen.

 

Jan Breur van de SP had vragen gesteld over storingen in de gemeentelijke parkeergarage. Daarbij zouden gebruikers tot twintig minuten moeten wachten voordat ze de garage uit konden. Daarbij was het volgens Breur extra wrang dat die extra minuten ook nog een keer betaald moesten worden. Maar het kon nog erger: “Het is ook een keer gebeurd dat iemand, nadat ze al had afgerekend, getuige was van een ongeluk en assistentie verleende. Haar kaartje raakte verlopen maar in plaats van dat de slagboom even voor haar werd geopend, kreeg ze te horen dat ze maar een nieuw parkeerkaartje moest halen met zes wachtende auto’s achter haar.” Dat laatste is volgens Breur niet gastvrij en een smet op de nagedachtenis van Arie van Hensbergen.

 

Volgens de gemeente Veenendaal valt het allemaal wel mee. De beheerder meldt dat er gemiddeld 5 storingen per maand zijn waarbij actie noodzakelijk is, op een totaal van 11.500 betalende bezoekers. Ook zegt de gemeente dat er geen sprake is van storingen die een wachttijd van twintig minuten opleveren. “Het opstarten van een betaalautomaat, wat in een dergelijke situatie wordt gedaan, kost ongeveer twee tot drie minuten.” 

 

Toch heeft de gemeente besloten om camera's te plaatsen zodat de centralist kan meekijken en een betere beslissing kan nemen. In dat geval had ook de slagboom geopend kunnen worden voor de vrouw die opnieuw een kaartje moest halen met een wachtrij achter zich. 

 

 

Deel dit artikel