Nieuws

Joint venture CCV en PAX voor betaaloplossingen in selfservice markten zoals parkeergarages

CCV, een van de grootste payment service providers en leveranciers van betaaloplossingen in Europa, en PAX Technology Limited, een van de toonaangevende leveranciers van elektronische betaalterminals, gaan een joint venture, C2P Convenient to Payments GmbH, opzetten, die in Berlijn gevestigd wordt. Het nieuwe bedrijf zal zich bezighouden met de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie en richt zich in het begin vooral op de ontwikkeling van selfservice-oplossingen voor openbaar vervoer, tankstations, parkeergarages en vendingautomaten.

CCV brengt haar kennis in van hardwarespecificatie, hardware-ontwikkeling en software-integratie met oplossingen van derden, terwijl PAX zijn wereldwijde verkoopnetwerk en de kennis van de ontwikkeling en productie van POS-betaalterminals inbrengt.

 

CCV heeft kantoren in Nederland, Belgiё, Duitsland en Zwitserland en is actief in vijftien Europese landen. Met meer dan 200.000 klanten is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste payment providers en leveranciers van betaaloplossingen en loyaltysystemen in Europa. De business unit CCV Easy biedt in een groot deel van Europa oplossingen voor de selfservice-industrie aan. Dagelijks worden vele miljoenen betaaltransacties voor parkeren, tanken, openbaar vervoer en het kopen van producten in vendingautomaten door CCV uitgevoerd.

 

PAX Global, een van de grootste leveranciers van elektronische betaalterminals ter wereld, houdt zich primair bezig met de ontwikkeling en verkoop van hardware voor point-of-sale (POS) en daaraan gerelateerde software-applicaties. PAX Global heeft wereldwijd een sterke aanwezigheid opgebouwd. De producten en diensten worden geleverd aan een enorm klantenbestand in meer dan 100 landen. In de eerste helft van 2018 heeft PAX Global zo’n 85 procent van zijn omzet buiten China gerealiseerd, waarbij met name de sterke positie in Aziё en Zuid-Amerika opvalt. 

 

CCV en PAX werken al sinds 2012 samen. PAX was een van de leveranciers van betaalterminals, die CCV voor haar oplossingen gebruikte. CCV heeft een jarenlange ervaring met de ontwikkeling van software en de afhandeling van financiёle transacties, terwijl PAX zich vooral met de ontwikkeling en productie van innovatieve POS-terminals bezighoudt.

 

De joint venture geeft de beide bedrijven niet alleen een betere toegang tot elkaars geografische en zakelijke markten, maar ook tot elkaars expertise, marktkennis en ontwikkel- en productiecapaciteit. De joint venture zal de beide bedrijven in staat stellen de ontwikkeling van nieuwe betaaltechnologie te versnellen. Met het oog op de enorme potentie zal de joint venture zich aanvankelijk vooral concentreren op nieuwe oplossingen voor selfservice-markten.

Deel dit artikel