Nieuws

Straatparkeren in Utrecht wordt fors duurder

De gemeente Utrecht gaat de tarieven voor straatparkeren per 1 januari 2019 fors verhogen. Dat staat in de Programmabegroting 2019 die op donderdag 13 september is gepresenteerd. De tarieven op straat stijgen met maar liefst 13,2 procent. Daarvan is 3,2 procent de inflatiecorrectie.

Hiermee wordt het tarief voor parkeren in de binnenstad 5,35 euro per uur, in de ring rond de binnenstad 4,13 per uur en in de buitenste schil 2,93 per uur. De tarieven voor bewoners- en zakelijke vergunningen stijgen in de binnenstad met 15 procent en in de ring rond de binnenstad met 20 procent. In de buitenste schil blijven de tarieven gelijk. Ook hier geldt de inflatiecorrectie. Kijk op http://utrecht.nl/parkeren voor meer informatie.

Leefbaarheid en bereikbaarheid

Naast het verhogen van de parkeertarieven neemt het college nog meer maatregelen om de leefbaarheid en bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Utrecht stimuleert alternatieven zoals autodelen en mogelijkheden om op afstand te parkeren, verbetert het fietsnetwerk en werkt samen met omliggende gemeenten en het Rijk aan meer en beter openbaar vervoer. Zo wil het college betere mogelijkheden voor fietsen, lopen of openbaar vervoer bieden en het gebruik van de auto niet laten groeien.

Debatten

De komende tijd staan diverse debatten over de begroting op het programma van de gemeenteraad. Het slotdebat in de gemeenteraad is op 8 november. Op woensdag 19 september valt bij alle Utrechters de begrotingskrant op de deurmat. Hierin wordt de begroting op hoofdlijnen toegelicht.

Deel dit artikel