Nieuws

Gebiedsondernemen: het parkeerterrein exploiteer je samen

"Stel: je zit op een bedrijventerrein. Dan moeten alle ondernemers het samen onderhouden en continu verbeteren om het gebied als een soort onderneming concurrerend te houden. Parkeren is onderdeel van de gastvrijheid en financieel rendement”, vertelt Herman Timmermans, voorzitter van Stichting CLOK. Hij leidt tijdens het PARKEER24 Jaarcongres een kennissessie over ‘Gebiedsondernemen’.

Op bedrijventerreinen heb je vaak problemen met parkeren, zegt de voorzitter van Stichting CLOK. “De één parkeert hier, de ander weer daar… Veel individueel gedrag. Wij hopen dat alle ondernemers gaan denken vanuit de filosofie van de meerwaarde van het terrein als geheel. Bovendien: als je met z’n allen een stuk braakliggend terrein beheert, maakt dat ook extra rendement”.

Filosofie

Herman Timmermans verzorgt op 6 april tijdens het PARKEER24Jaarcongres een sessie over wat gebiedsondernemen is, waarom de term de komende jaren meer invloed krijgt en welk effect dat heeft op parkeren op bedrijventerreinen. “We gaan in de sessie de meerwaarde van deze benadering aantonen”. Op vliegvelden bijvoorbeeld wordt wel op die manier naar parkeren gekeken.

 

De kennissessie is volgens hem geslaagd, als de geïnteresseerden over parkeren vanuit gebiedsondernemen gaan nadenken, als ze het over een bedrijventerrein hebben. Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website.

Deel dit artikel