Nieuws

Last minute week parkeren bij Eelde Airport het goedkoopst

In Groningen kun je het meest voordelig last minute dichtbij de luchthaven parkeren. Voor slechts 35 euro kun je een week op Eelde Airport parkeren. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite ParkerenSchiphol.com. De site deed in augustus een steekproef naar de parkeerkosten voor een weekje parkeren bij negen luchthavens in Nederland, België en Duitsland die door Nederlanders gebruikt worden.

In het onderzoek is alleen gekeken naar de officiële parkeergelegenheden van de luchthavens, en is de parkeerplaats twee dagen voor vertrek geboekt. Parkeren op de luchthaven van Düsseldorf kan overigens nog iets goedkoper – 29 euro – dan bij Eelde Airport. De reiziger moet dan wel 20 tot 25 minuten met bagage lopen naar de luchthaven. Er rijdt in Düsseldorf namelijk geen pendelbus.

 

Bij het onderzoek kwam Brussel Zaventem met 101 euro voor een week als duurste uit de bus. In Nederland scoorde Schiphol met 77,50 euro het hoogste. De vergelijkingssite deed ook in januari een onderzoek naar de last minute weekparkeertarieven. Daaruit komt naar voren dat Brussel Zaventem en Schiphol ook het hoogste scoren qua prijsstijging. Bij Brussel Zaventem bedroeg die maar liefst 71 procent, van 59 naar 101 euro, bij Schiphol de helft: parkeren kostte in januari 57,50 euro en in augustus 77,50 euro. De stijging in Zaventem is volgens de site te verklaren omdat de parkeerplek voor langparkeerders op het moment van de steekproef was volgeboekt.

 

Bij Eindhoven en Charleroi daalde het tarief. Bij Eindhoven van 60 naar 56 euro (7 procent), bij Charleroi van 60 naar 48 procent. Ook bij Charleroi moet de reiziger echter 20 tot 25 minuten met bagage lopen naar de luchthaven. Er rijdt namelijk ook in Charleroi geen pendelbus. Volgens de vergelijkingssite valt de daling in Eindhoven te verklaren door de opening van de nieuwe parkeerplaats P8 in mei dit jaar.

Deel dit artikel