Nieuws

Betaald parkeren leidt tot sluiting supermarkt

De Albert Heijn-vestiging in het Lelycentre in Lelystad is gesloten. Volgens een woordvoerder van Bun Holding past de supermarkt niet meer in het bedrijfsprofiel, maar volgens Omroep Flevoland heeft het te maken met het gemeentelijke parkeerbeleid.

In december 2016 dreigde supermarktmanager Jan Bun de winkel al te sluiten. Hij schreef toen een brief aan de gemeenteraad van Lelystad, waarin hij stelde dat de dalende omzet te maken heeft met het betaald parkeren dat in het winkelgebied was geïntroduceerd. Op zondagen, als het gratis parkeren is, liep de omzet wel goed, stelde hij in die brief.

Gratis parkeren

Daarom deed Bun een voorstel, om de eerste twee uur parkeren gratis te maken en om kentekenregistratie te introduceren in plaats van het kaartjessysteem. Als dat niet zou gebeuren, dreigde hij zijn Albert Heijn-vestiging te sluiten in 2017.

 

Er is wel een proef gehouden met gratis parkeren, maar dit experiment is toch gesneuveld. Het zou namelijk een half miljoen euro kosten en daarmee ging de gemeenteraad niet akkoord.

Deel dit artikel