Nieuws

Baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling

“In combinatie met innovatieve projectontwikkeling kunnen steden niet alleen autovriendelijk zijn, maar ook mensvriendelijk en leefbaar blijven”, zegt Kenan Aksular, Partnership Manager BMW i. BMW i heeft in samenwerking met diverse partners een nieuw businessmodel uitgewerkt. Het is een baanbrekende kijk op vastgoedontwikkeling in (binnen)steden, waarbij autodeelplatforms, e-mobiliteit en een e-laadinfrastructuur en solar een vooraanstaande rol spelen.

Onorthodox


Op het jaarcongres van PARKEER24 spreekt Kenan Aksular over de toekomstvisie die BMW i heeft ontwikkeld voor duurzame e-mobility en autodelen. Hij vertelt u onder meer over Het Timmerhuis; een geïntegreerd project dat het Rotterdamse stadhuis, bedrijfsruimte en 84 appartementen omvat. Een inspirerend voorbeeld waar duurzame mobiliteit in stedelijk gebied als showcase wordt gepresenteerd. “En erg interessant is”, zegt Aksular enthousiast, “dat dit het resultaat is van een onorthodoxe en nooit eerder vertoonde samenwerking met partnerschappen buiten de auto-industrie.” 


Verschuiving parkeervraag

Welke gevolgen heeft deze mobiliteitsontwikkeling voor de parkeerwereld? Aksular denkt graag mee. “Als de auto én elektrisch én zelfrijdend wordt zie ik een verschuiving optreden in de parkeervraag . Het is niet ondenkbaar dat op termijn parkeergarages in stedelijk gebied overbodig worden.” 


Over PARKEER24 Jaarcongres

Meer informatie over het Jaarcongres van PARKEER24 dat op 21 april aanstaande wordt georganiseerd in Kasteel De Vanenburg in Putten, vindt u op www.parkeer24jaarcongres.nl

 

 

Deel dit artikel