Nieuws

Gemiddeld vergunningstarief 142,60 euro per jaar

Parkeervergunningen en de tarieven daarvan blijven onderwerp van gesprek. Autodeelplatform SnappCar deed onderzoek naar de tarieven van parkeervergunningen in 133 steden en gemeenten. Vergunninghouders betalen gemiddeld 142,60 euro per jaar. Hoofdstedelingen en inwoners van steden met een historische binnenstad betalen over het algemeen meer.

Het platform hoopt met dit onderzoek bewustzijn te creëren bij autobezitters en hen daarmee aan te moedigen hun auto beschikbaar te stellen voor Peer2Peer-carsharing.

Duurste grote steden

In Amsterdam betalen automobilisten in het centrum bijna 550 euro per jaar.
Utrechtse autobezitters die in het centrum wonen betalen jaarlijks 276,84 euro.

Goedkope steden

Rotterdam is, met een jaartarief van 67,20 euro, een relatief gunstige stad voor autobezitters. Ook in Den Haag is een parkeervergunning relatief voordelig. Deze kost hier 50,80 euro per jaar, al zijn inwoners in de binnenstad vaak toegewezen op een plek net buiten het stadshart.

 

Assen is de goedkoopste van de onderzochte steden, waar een vergunning 45 euro per jaar kost.

Provinciehoofdsteden

Van alle provinciehoofdsteden is Utrecht de duurste stad voor vergunninghouders. Een parkeervergunning kost hen namelijk maximaal 276 euro per jaar. Ook Maastrichtenaren (260 euro), Groningers (241 euro), Leeuwarders (225 euro) en Bosschenaren (211 euro) betalen jaarlijks relatief veel voor een parkeervergunning in de duurste zone(s).

 

Alle onderzochte tarieven zijn terug te vinden op de onderzoekspagina van SnappCar.

Deel dit artikel