Nieuws

Tweeduizend laadpalen extra in Metropoolregio Amsterdam

Flevoland, Noord-Holland en Utrecht krijgen in 2019 tussen de 1.500 en 2.000 nieuwe publieke laadpunten, zo meldt Nederland Elektrisch. Het totaal aantal laadpunten stijgt in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hierdoor naar zo’n 5.000.

In Nederland rijden zo’n 145.000 elektrische voertuigen en het aantal groeit snel. Om alle e-auto’s van een laadbehoefte te voorzien, moeten er vanaf 2020 ieder jaar vijfhonderd extra openbare laadpalen worden geplaatst. Het nieuwe werkprogramma 2019 van MRA-Elektrisch (MRA-E) staat in het teken van een flinke opschaling. Binnen het project MRA-E werken 80 gemeenten en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht samen om elektrisch vervoer te stimuleren.

Autodelen

Ook het elektrische-autodelen, het laden met lokaal opgewekte energie en het ‘slim laden’ kregen in 2018 voet aan de grond en worden komend jaar uitgebreid. Zo worden ontwikkelingen in de markt ondersteund en landelijke doelen rond luchtkwaliteit en klimaat verder gerealiseerd. Door de samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en marktpartijen en het delen van kennis en kosten, wordt samen meer bereikt dan op individuele basis, zo klinkt het.

Deel dit artikel