Nieuws

Uurtje parkeren kost koppige vrouw 720 euro

Een vrouw die ondanks een bord besloot om op 3 januari een uurtje op een bedrijventerrein in Amsterdam-Oost te parkeren en vervolgens tot tweemaal toe weigerde te betalen heeft haar koppigheid duur moeten bekopen. Uiteindelijk is ze nu 720 euro aan een uur parkeren kwijt.

De vrouw parkeerde op de bewuste ochtend haar auto op een bedrijfsterrein aan de H.J.E. Wenckebachweg dat niet was afgesloten met een slagboom maar wel was voorzien van een bord waarop stond dat er betaald moest worden voor parkeren.  De vrouw beweerde later dat ze het betreffende bord niet had gezien. Wanneer dit wel zo was geweest, had ze kunnen zien dat het uurtje parkeren haar 4,20 euro zou kosten.

 

Op het terrein stond een kentekenregistratiesysteem van het bedrijf Taxa-Meter Centrale (TMC), dat dankzij het kenteken registreerde dat de vrouw parkeerde zonder te betalen. De vrouw kreeg vervolgens een brief waarin stond dat ze  4,20 euro parkeergeld en 50 euro administratiekosten moest betalen. De vrouw weigerde te betalen, waarna het bedrag met nog eens 300 euro opliep.

 

Omdat ze ook dat weigerde te betalen, sleepte TMC haar voor de rechter. De kantonrechter gaf de automobiliste ongelijk. “Van bestuurders die gebruik willen maken van een parkeerplaats mag in zijn algemeenheid worden verwacht dat zij de nodige moeite doen om zich ervan te vergewissen dat het parkeren op de gekozen parkeerplaats is toegestaan, en zo ja, onder welke voorwaarden”, stelde de rechter. “Dat gedaagde dit heeft nagelaten, is een omstandigheid die voor haar rekening en risico dient te blijven.”

 

Doordat de vrouw ook nog de proceskosten van ongeveer 320 euro moest betalen, komt het totale bedrag dat ze kwijt is na de parkeeractie nu op zo’n 720 euro. 

 

 

Deel dit artikel