Nieuws

Beton gestort bij parkeergarage Garenmarkt in Leiden

Vanaf maandagochtend 17 tot en met dinsdagavond 18 september hebben een kolonne aan betonmixers 3800 kubieke meter beton gestort voor de betonvloer van parkeergarage Garenmarkt.

De aanvoer startte maandag om 7.00 uur en duurde tot het begin van dinsdagavond. De betonstort was onderwater. Vanwege de vereiste kwaliteit mocht de betonstort niet onderbroken worden. Daarom reed elke tien minuten een betonmixer de Leidse binnenstad in om de parkeergarage Garenmarkt vol te storten.

 

Om het (werk)verkeer te begeleiden, stonden er verkeersregelaars. Het fietsverkeer van Korevaarstraat Zuid werd tijdelijk omgeleid via de Geregracht/Oranjeboomstraat. De Korevaarstraat Zuid bleef tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar voor voetgangers.

 

De bouw van parkeergarage Garenmarkt is in juli 2017 gestart. De garage biedt straks plek aan 425 auto’s verdeeld over vijf parkeerlagen. Zowel de inrit als de uitrit van de garage liggen in de Korevaarstraat en de voetgangersentree komt aan de rand van het plein. Het ontwerp is gemaakt door het Leidse architectenbureau Studio VVKH. Belangrijke kenmerken van het ovaalvormige ontwerp zijn verkeersveiligheid, kolomvrije parkeervakken en een lichte uitstraling. Naar verwachting wordt parkeergarage Garenmarkt eind 2019 geopend.

 

Om voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid te realiseren besloot de gemeente Leiden enkele jaren geleden tot de bouw van twee ondergrondse parkeergarages met in totaal 950 parkeerplaatsen: Lammermarkt en Garenmarkt.

 

Parkeergarage Lammermarkt, een ontwerp van JHK Architecten, is sinds april 2017 in gebruik en heeft onlangs haar 150.000ste bezoeker kunnen verwelkomen. De ‘diepste garage van Europa’ biedt ruimte aan 525 parkeerplaatsen, verdeeld over 7 parkeerlagen tot 22 meter diep.


De werkzaamheden aan de parkeergarage zijn via een webcam live te volgen. Ook is er een speciale site voor het project.

 

  

Deel dit artikel