Nieuws

Gemeente Leiden ontvangt ESPA Gold Awards voor Ringkade en Soestdijkkade

De gemeente Leiden heeft tijdens een feestelijke bijeenkomst in parkeergarage Ringkade twee ESPA Gold Awards, de gouden editie van de European Standard Parking Award, in ontvangst genomen. Vexpan-voorzitter Wouter van Boggelen reikte de Awards uit aan Martine Leewis, portefeuillehouder Mobiliteit van de gemeente Leiden.

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen. Er zijn twee European Standard Parking Awards te behalen: de Standard Award en de Gold Award. In Nederland wordt de ESPA toegekend en uitgereikt door Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.

 

Door onder andere de hoge scores op de duidelijke informatie bij de in- en uitritten, de veiligheidstechniek en het ontwerp van de hellingbanen hebben beide garages een ESPA Gold Award verdiend. Noemenswaardig voor parkeergarage Ringkade was de goede verlichting in de garage, waar parkeergarage Soestdijkkade de toegankelijkheid voor voetgangers bijzonder goed op orde heeft. De gemeente Leiden investeert in goede parkeerfaciliteiten om de mobiliteit en leefbaarheid van de stad continu te verbeteren.

 

 

 

 

Deel dit artikel