Nieuws

Parkeergarage Kampen valt mogelijk 1,9 miljoen duurder uit

Na een bouwstop van een jaar, gaat de nieuwbouw van parkeergarage Buitenhaven in Kampen nu mogelijk twee keer meer kosten dan van tevoren begroot. Dit komt omdat de levertijd van de palen, die nodig zijn voor de nieuwe heimethode, langer duurt dan gepland.

Het College van de Hanzestad berekende dat er nu 1,9 miljoen euro meer nodig is voor de bouw van de garage. Dit brengt de totale kosten op 4,3 miljoen euro. In januari 2017 werd de bouw door de arbeidsinspectie stilgelegd omdat medewerkers van het heibedrijf ziek waren geworden van de vervuilde grond, schrijft de Stentor.


Op 22 december 2017 schreef PARKEER24 dat deze bouwstop werd opgeheven. Om de vervuilde grond af te voeren, is een nieuwe heimethode nodig. Doordat dit langer op zich laat wachten, is het nog niet precies bekend wanneer de bouw van de garage weer van start gaat.


Het College bespreekt op 25 januari tijdens de raadsvergadering de extra kosten. Als de raad akkoord gaat, komt er eerst een informatieavond voor de buurt voordat de bouw weer verdergaat. De gemeente Kampen en hoofdaannemer Hegeman steggelen nog over 350.000 euro aan 'stagnatieschade'. De aannemer maakte deze kosten, omdat de bouw een jaar stil lag. Wie de beurs trekt, is nog onduidelijk. Eerst moet bepaald worden wie verantwoordelijk is voor de vertraging.

Deel dit artikel