Nieuws

Parkeerplaats nieuwbouwwoningen Dordtse binnenstad niet langer vanzelfsprekend

Het college van Dordrecht gaat het komend half jaar het beleid rond parkeernormen bij nieuwbouw in de binnenstad tegen het licht houden. Dat meldt BN De Stem. Uitgangspunt is dat het niet langer vanzelfsprekend is dat bij nieuwbouwprojecten in de binnenstad van Utrecht parkeerplaatsen ingetekend worden.

Tot nu toe was het bij bouwprojecten in de binnenstad uitgangspunt dat iedere inwoner van de binnenstad zijn auto in principe altijd dichtbij huis kan parkeren, hetzij op eigen terrein, of op de openbare weg. Dit kon tot vertraging leiden wanneer bouwprojecten hier niet aan voldeden. Plannen werden afgekeurd of moesten terug naar de tekentafel.

 

Aanleiding voor het nieuw beleid is dat de binnenstad bereikbaar moet blijven. Wethouder Rik van der Linden laat in BN De Stem weten: “Er komen meer toeristen en we willen de komende jaren veel huizen gaan bouwen, dus het wordt er de komende jaren steeds drukker.” Bovendien is het OV een goed alternatief: “Met de trein ben je zo op je werk in Rotterdam of Den Haag. Je kunt je voorstellen dat een auto en een parkeerplaats daarom niet bovenaan het prioriteitenlijstje staan van mensen die in de binnenstad willen gaan wonen.”

 

Het is de bedoeling dat toekomstige bewoners van binnenstedelijke nieuwbouwwoningen die toch een auto willen deze parkeren op afstand.  Van der Linden benadrukt dat nieuw beleid omtrent parkeernormen nadrukkelijk alleen het centrum betreft.

Deel dit artikel