Nieuws

Oss meest parkeervriendelijke stad van Noord-Brabant

Van de acht grootste steden in Noord-Brabant is Oss het meest parkeervriendelijk. De stad is het best bereikbaar en betaalbaar. Dat blijkt uit een onderzoek naar parkeervoorzieningen van UnitedConsumers, een landelijk consumentencollectief.

Het collectief vergeleek acht steden, verdeeld over heel Noord-Brabant: Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch, Oss, Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en Tilburg. Uit de vergelijking kwam naar voren dat bezoekers het goedkoopst de auto kunnen parkeren in het centrum van Oss. De prijzen liggen daar overal op € 1,50 per uur. Tel daar het grote aantal parkeerterreinen bij op en Oss mag zich volgens UnitedConsumers de meest parkeervriendelijke stad noemen.

 

Eindhoven staat op nummer één als het gaat om het aantal parkeervoorzieningen. De stad heeft 15 parkeergarages en 21 parkeerterreinen in en rond het centrum, maar daar betaalt de consument volgens UnitedConsumers vaak de hoofdprijs voor.

Straatparkeren

Naast het aantal parkeergarages en terreinen is ook straatparkeren een belangrijk punt binnen het onderzoek. Hoe groter de stad, hoe lastiger het is om de auto langs de kant van de weg te parkeren. Door tijdslimieten en dure dagkaarten wordt straatparkeren in het centrum meestal ontmoedigd. De grote steden hebben daarnaast ook de grootste gebieden met een parkeerverbod.

 

In Eindhoven, Breda en ’s-Hertogenbosch zijn de parkeervoorzieningen het duurst. In deze steden is het makkelijk en goedkoper om gebruik te maken van een transferium of P&R buiten het centrum. In steden met een oud stadcentrum als Breda en Den Bosch is dit sowieso een goed idee, omdat het centrum minder parkeervriendelijk is door de infrastructuur. 

 

Zie ook: https://www.unitedconsumers.com/autoverzekering/nieuws/2018/07/16/onderzoek-makkelijk-parkeren-brabant.jsp

Deel dit artikel