Nieuws

Vloer parkeergarage Wormerveer deels ingestort

Bij een parkeergarage boven een supermarkt aan Plein 13 in het Noord-Hollandse Wormerveer is dinsdag 18 september een deel van de tweede verdieping ingestort. Er zijn geen gewonden gevallen. Wel is er veel materiële schade. Een stalen ligger onder de vloer die het begaf lijkt de oorzaak te zijn.

De vierlaagse parkeergarage van 8000 vierkante meter werd in 2010 gebouwd en biedt plek aan 220 auto’s. Een deel van de tweede verdieping (30 bij 12 meter) is terechtgekomen op de eerste verdieping. Voorzover bekend zijn alle mensen uit de DekaMarkt supermarkt ongedeerd. Vanuit de garage kunnen mensen de supermarkt rechtstreeks betreden.

 

Aanvankelijk konden vanwege het instortingsgevaar de hulpdiensten het ingestorte deel niet betreden. In de loop van de middag was dit volgens deskundigen wel verantwoord en startten vier hondengeleiders een zoektocht. Er werden geen slachtoffers onder het puin gevonden.

 

Woensdagochtend wordt bekeken of en wanneer de parkeergarage, de ondergelegen supermarkt en enkele bedrijven eromheen weer open kunnen. 


NH Nieuws meldt dat een stel uit Wormer – Graziella en Mike – net op tijd werd gewaarschuwd door omstanders. Graziella: “Omstanders zwaaiden met hun armen en schreeuwden dat we moesten stoppen.” Mike vult aan: “Ik stond al op de schuine weg richting de ingang. We hadden even daarvoor het oud papier weggebracht. Ineens hoorden we allemaal mensen roepen dat we niet verder moesten rijden. Toen we goed keken zagen we al dat stof. Ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als we meteen hadden geparkeerd.” 

 

Deel dit artikel