Nieuws

Bergen op Zoom wil EV-laadbehoefte in kaart brengen

Parkeergarage De Parade in Bergen op Zoom is na een jaar aan grondige renovatiewerkzaamheden weer geopend. Met onder meer nieuwe parkeerapparatuur en EV-laadpunten lijkt de garage klaar te zijn voor de toekomst. Op zijn moment zijn vier parkeerplaatsen in de garage voorzien van elektrische oplaadpunten. Maar mogelijk worden dat er meer.

Wethouder Yvonne Kammeijer wil namelijk niet meer oplaadpunten op straat plaatsen. “Dat is niet wenselijk voor het beschermde stadsgezicht. Alleen moet dat geen belemmering vormen bij de keuze om duurzame motorvoertuigen aan te schaffen. Deze elektrische voertuigen kunnen prima in de parkeergarage geparkeerd/geladen worden.”

Behoefte

Om te achterhalen of daar onder parkeerders wel behoefte aan is, inventariseert Parkeerbeheer Bergen op Zoom de behoefte aan meer laadinfrastructuur in de parkeergarage en het of het aanbieden van speciale laadabonnementen wenselijk is. Op speciaal e-mailadres kunnen belangstellenden hun mening of ideeën achterlaten: evladen@parkerenbergenopzoom.nl.  

 

“Op deze manier willen wij in een opkomende behoefte gaan voorzien en ervoor zorgen dat ook de binnenstadsbewoners en -ondernemers de mogelijkheid krijgen duurzaam verder te kunnen ontwikkelen op het gebied van mobiliteit”, aldus wethouder Kammeijer.

Kentekenparkeren

Verder is in de parkeergarage ook kentekenparkeren ingevoerd. Dit moet het in- en uitrijden in de garage versoepelen en betalen aan de automaat of bij de uitrit sneller laten verlopen. Verder is de kooiconstructie met afsluithekken bij de in- en uitrit vervangen door geelzwarte, flexibele hekken en palen. Dit moet het aantal schades doen verminderen.

Deel dit artikel