Nieuws

Fietsparkeerplaats Damplein Middelburg gereed

Met het plaatsen van twee oplaadzuilen voor elektrische fietsen is vorige week de aanleg van een nieuwe fietsparkeerplaats op het Damplein afgerond. Deze fietsparkeerplaats, met ruimte voor honderd fietsen,  maakt onderdeel uit van project Bike Friendly Cities. 

Fietsparkeerplaats Damplein Middelburg

 


Gratis oplaadpunten voor e-fietsen


Er kunnen tot vier elektrische fietsen tegelijk gebruik maken van de twee ‘Ecotap’ oplaadpalen. Het gebruik van deze oplaadpunten is gratis. De fietsparkeerplaats maakt onderdeel uit van het overkoepelende project Bike Friendly Cities, dat mede gefinancierd wordt met Europese subsidie uit het Interreg 2 Zeeën programma.

Fietsvriendelijk Middelburg


Het is de bedoeling dat de fietsen van bewoners en bezoekers in de winkelstraten zo geparkeerd worden dat de omgeving begaanbaar en veilig blijft voor passanten en hulpdiensten. Om dat te bereiken wordt in het kader van Bike Friendly Cities de fietscapaciteit in en rondom het centrum van Middelburg uitgebreid en verbeterd. Naast het Damplein is dit inmiddels ook op het Walplein en de Stroopoortgang gebeurd. Zo ontstaat er meer ruimte voor de kortparkeerder in de winkelstraat voor de dagelijkse boodschappen.

 Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel