Nieuws

Tijdelijk gratis parkeren op koopzondagen in Zwolle

Bezoekers en bewoners van de binnenstad van Zwolle kunnen vanaf 1 augustus tijdelijk gratis parkeren op zondagen. Dat komt omdat de raad vorige de aangewezen koopzondagen heeft afgeschaft en ondernemers zelf mogen kiezen of ze open willen zijn op zondag of niet. Vanwege de nieuwe regels voor winkeltijden moet er een nieuwe parkeerverordening komen. Die is echter nog niet voorgelegd aan de raad.

Tot aan de nieuwe winkeltijden was er in de binnenstad betaald parkeren op elke koopzondag. Op de overige zondagen was parkeren gratis. Het college vindt dat op koopzondagen betaald parkeren nodig is om het parkeren in goede banen te leiden en overlast in de binnenstad en schilwijken te voorkomen.

Nieuwe parkeerverordening

Daarom wil het college in de nieuwe parkeerverordening betaald parkeren op alle zondagen gaan invoeren. Deze nieuwe parkeerverordening kan echter pas in werking treden nadat deze aan de raad is voorgelegd. Dit gebeurt naar verwachting dit najaar.

Vergunninghouders

Vanaf 1 augustus kunnen bezoekers en bewoners van de binnenstad daarom iedere zondag gratis parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties. Uitgezonderd de parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen. Daar mogen uitsluitend vergunninghouders parkeren.

Deel dit artikel