Nieuws

Onderzoek naar problemen bij parkeergarage Purmerend

De gemeente Purmerend laat in de week van 24 september onderzoek doen naar de problemen bij parkeergarage ’t Lammetje. De gemeente besloot maandagmiddag 17 september de bovenste verdieping af te sluiten omdat er teveel bewegingsruimte zat tussen de vloerplaten.

Parkeergarage ’t Lammetje werd in 2009 als tijdelijke parkeergarage neergezet op de Schapenmarkt om het parkeerprobleem in de binnenstad op te lossen. De garage heeft drie verdiepingen met elk 70 parkeerplaatsen. De bedoeling was dat de garage er vijf jaar zou staan en dat ondertussen zou worden gezocht naar een definitieve oplossing. Omdat die oplossing er in 2014 niet was en omdat ook de  financiële middelen daarvoor ontbraken, werd de levensduur van de tijdelijke garage steeds opnieuw opgerekt. Dit leidde de afgelopen twee jaar al twee maal eerder tot problemen. Zo moesten in april 2017 zelfs twee van de drie verdiepingen worden gesloten toen bij een inspectie losliggende vloerplaten werden ontdekt.

 

De gemeente inspecteert elke twee weken de parkeergarage. Het onderzoek van volgende week zal moeten uitwijzen of er grootschalig onderhoud nodig is of dat tijdelijke maatregelen in verband met de veiligheid volstaan. Dan wordt ook duidelijk wanneer de bovenste verdieping weer open gaat voor het publiek.

 

Over de toekomst van ’t Lammetje wordt beslist in 2019 wanneer een visie voor de binnenstad wordt opgesteld. Daarbij komt ook de parkeerproblematiek aan de orde.

Deel dit artikel