Nieuws

Bekijk parkeren door een andere bril

Tijdens de Vakbeurs Mobiliteit organiseert Spark samen met Barticipation vr-sessies rondom het thema ‘Parkeren’. In de interactieve vr-sessie ‘Bekijk parkeren door een andere bril’ kijkt u létterlijk door een andere bril. Zet de vr-bril op en stap binnen in een parkeergarage kilometers verderop. Een aantal vragen aan Stan van de Hulsbeek (Spark) en Bart Schinkel (Barticipation).

Wat kan de bezoeker tijdens de VR-sessies verwachten? 

“Een unieke experience! Waan je in een verdiepte parkeergarage en ondervind de impact van het inzetten van een parkeeroplossing in het bereiken van de ambities van jouw stad. We kijken eerst naar de verdiepte parkeergarage. Wat is het effect van deze garage op de ambities in het gebied? Welke effecten zijn zichtbaar? In hoeverre zijn de juiste keuzes gemaakt? Is er integraal naar gekeken? Vervolgens vertalen we dit door. Hoe zou jij het aanpakken? Krijg inzicht en discussieer mee!”

Waar gaan deze sessies over?

“De VR-film laat zien wat de effecten van parkeren zijn op de leefbaarheid en bereikbaarheid van een stad of buurt. We tonen het belang van ‘parkeren’ als instrument, en waarom dit integraal afgewogen moet worden. De rol van parkeren komt tijdens deze sessie zowel in de VR-film als in de discussie duidelijk naar voren. Centraal staat de impact van jouw keuzes op het gebied van parkeren in het bereiken van de ambities van jouw stad. Wat is jouw rol als mobiliteitsdeskundige hierin? Maar ook: welke hulp vanuit andere vakgebieden is nodig, zoals ruimtelijke ontwikkeling, economie, duurzaamheid en financiën om een goede integrale afweging te kunnen maken.”

Waarom is voor dit onderwerp gekozen?

“Wonen in een bereikbare, leefbare, aantrekkelijke maar ook een gezonde stad: wie wil dat nu niet? Veel steden zijn momenteel in groei en ontwikkeling. Ambities worden opgesteld in een omgevingsvisie. Maar ruimte is schaars en alles valt of staat met het maken van de juiste keuzes om deze ambities te bereiken. Met deze sessies willen we laten zien hoe parkeren een centrale rol speelt in het bereiken van die ambities op vier beleidsterreinen: een betere, schone, leefbare stad/gemeente. Hoe zet jij parkeren in om de ambities van jouw stad te bereiken?”

De sessie wordt gegeven in het Parkeertheater op zowel de woensdag als de donderdag. Bekijk hier de tijden.

Deel dit artikel